ارائه راهکار فناورانه جهت جهت بررسی فنی و اقتصادی بازیابی گازهای فلر

توجه به تجدید ناپذیری انرژی‌های فسیلی و اهمیت ارزش آنها، همچنین میزان افزایش سطح گازهای گلخانه‌ای و دی‌اکسید کربن (در حدود بیش از ۲۵۰ نوع ماده سمی از این طریق در اتمسفر رها می‌شود) لازم است که در مورد مبحث صرفه‌ جویی، جلوگیری از هرزرفت و مصرف بهینه انرژی دقت نظر بیشتری اعمال شود.

اهمیت و ضرورت موضوع

با توجه به شرایط تولید مقداری از گازی که از میادین گازی تولید می شود را مجبور هستیم به فلر تبدیل کنیم این گازها عمدتا بسته به میادین از گازهای شیرین تا ترش است.

شرح کلی مسئله

اﺻـﻠﻲ‌ ﺗـﺮﻳﻦ راه اﺗـﻼف اﻧـﺮژی در ﭘﺎﻻﻳﺸﮕﺎه ها و چاه‌های نفت وگاز، ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻓﻠﺮﻳﻨﮓ است که ﻋﻤﺪﺗﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان آﻻﻳﻨﺪه‌ﻫﺎی زﻳﺴﺖ ﻣﺤﻴﻄﻲ ﻧﻴﺰ از ﻫﻤﻴﻦ ﺳﻴـﺴﺘﻢ ﻣﺘـﺼﺎﻋﺪ ﻣﻲ‌شود. طبق بررسی‌های انجام شده، سالانه بیش از ۱۰۰ بیلیون مترمکعب گاز درجهان ازطریق سیستم فلر وارد اتمسفر می‌شود که حدود ۵ درصد ذخیره گاز جهانی است. به ازای هر بیلیون متر مکعب گاز، سرمایه‌ای معادل ۱۱۰ میلیون دلار از بین می‌رود که میزان قابل توجهی است.حتی در پیشرفته ترین کشورهای دنیا بیش از یک دهه از عمر فناوری نوین بازیافت گازهای فلر نمی گذرد ، لذا این روش یکی از روشهای جدید برای استفاده از ضایعات پالایشگاهها می باشد.از جمله کشورهایی که در زمینه بازیافت گازهای فلر فعالیت دارند می توان از ایالات متحده آمریکا ، ایتالیا ، هلند و سوییس نام برد .در کشورهای آسیایی و خصوصا کشورهای واقع در منطقه خاورمیانه ( بعلت نفت خیز بودن این مناطق ) فناوریهای بازیافت مواد زاید پالایشگاهی مثل گازهای فلر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد .

هدف اصلی

جلوگیری از هدر رفت منابع انرژی

اهداف فرعی

عواید مالی حاصل شده در انجام این فرآیند برای شرکت

پیشینه مسئله و مفاهیم علمی مرتبط با مسئله

ایران بعد از کشور روسیه و نیجریه، با رقمی معادل ۱۲ میلیون متر مکعب در سال، سومین تولیدکننده بزرگ گازهای فلر در جهان به شمار می‌رود. بانک جهانی تا سال ۲۰۳۰ کشورها را ملزم کرده است تا برای به صفر رساندن گازهای ناشی از فعالیت‌های صنعتی و آن بخش از گازهایی که از طریق سیستم فلرینگ در جو زمین منتشر می‌شود، راهکارهایی بیندیشند.

آنالیز عملکرد

تجزیه و تحلیل علل ریشه‌ای

نبودن فناوری در دسترس جهت انجام فرآیند موجب شده مقدار زیادی از این گازها به فلر تبدیل شوند.

حوزه تخصصی مسئله

شیمی

حوزه کاربرد مسئله

سایر

راه حل های ممکن در ارائه پاسخ

راه حل هایی که نیاز به امکانات و تجهیزات در دسترس باشد و از پیچیدگی کمی برخوردار باشد. مانند : تزریق به چاه، استفاده مجدد به عنوان خوراک یا سوخت مواردی که در فرآیند آلودگی محیط زیستی وجو داشته باشد و یا صرفه اقتصادی نداشته باشد جز راه حل هایی است که قابل قبول نخواهد بود.

راه حل هایی که دارای جذابیت نمی باشند

ویژگی ها و خروجی هایی را که فناوری مورد درخواست می بایست داشته باشد

به نظر می‌رسد با توجه به موقعیت‌های مختلف فلرها و نیز ظرفیت و امکانات موجود برای هر واحد، می‌توان بر حسب توجیه‌های اقتصادی و فنی می توان راه حل مناسب را انتخاب نمود.

از بعد اقتصادی و مالی رفع مساله، تا چه میزان هزینه ای مقرون به صرفه تلقی خواهد شد و حاضرید برای آن هزینه کنید؟

تا زمانی که عواید مالی آن بیش از زمانی باشد که به عنوان گاز فلر به مصرف می رسید.

نوع همکاری مطلوب شما با ارائه دهنده راهکار

سرمایه گذاری مشترک, خرید کامل طرح/فناوری, دریافت لایسنس, ارائه تجهیزات و امکانات

دانلود فایل پیوست

در صورتی که راه حل دارید برای حل این چالش دیدگاه خودتون بنویسید تا با شما تماس بگیریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام فایل:

اندازه فایل: