نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ

image
image
image
image
image
image

جذب سرمایه برای استارتاپ

در سال‌های اخیر، با فرارسیدن موج‌های جدید فناوری، چهره جهان با دگرگونی‌های فراوانی مواجه شده است. این تغییرات، تقریباً تمامی ابعاد و جنبه‌های کسب‌وکارهای اقتصادی و صنایع را نیز دستخوش تغییراتی کرده است. استارتاپ‌ها در شرایطی، با ابهام بسیار زیاد و سرتاسر ریسک به وجود آمده و رشد می‌کنند. یکی از عناصر اساسی موفقیت در راه اندازی استارتاپ، توانایی در جذب سرمایه برای استارتاپ و تامین هزینه‌های لازم برای شروع و توسعه کسب و کار است. در بسیاری از برندهای مطرح ایران و دنیا، جذب سرمایه گذار برای ایده کسب و کار یکی از نقاط عطف رشد در کسب‌وکار‌ها است. با این وجود شنیدن اخباری مانند رشد کسب و کارها بدون جذب سرمایه اولیه صاحبان کسب و کارها را دچار سردرگمی و نگرانی می‌کند.

شرکت شتاب دهنده پیشگامان به عنوان یکی از بزرگترین شتابدهنده کسب و کار که هدف خود را ایجاد عدالت در زیست بوم تجاری سازی بنا نهاده است، خدمات متعددی برای حمایت از ایده، خدمات و محصولات نوپا دارد. یکی از این خدمات جذب سرمایه گذار برای سرعت بخشیدن به کسب و کارهاست. قطعا اولین دغدغه یک استارتاپ برای ادامه حیات و توسعه محصول، سرمایه است. ما در پیشگامان تمام تلاش خود را در راستای رفع این مسئله به شیوه های مختلف، کردیم.

برندسازی در جذب سرمایه

برندسازی

استراتژی در جذب سرمایه کسب و کار

استراتژی

توسعه

image
image

جذب سرمایه گذار چگونه به رشد استارتاپ کمک می‌کند؟

در دنیای امروزی که پیشرفت نوآوری و تکنولوژی با سرعت بسیار زیادی اتفاق می‌افتد، دنیای استارتاپ‌ها نیز بسیار پرطرفدار است. جوانان خلاق و علاقه‌مند دارای ایده‌های کاربردی بسیاری هستند اما متاسفانه در مرحله جذب سرمایه استارتاپ اغلب با چالش‌های جدی روبرو می‌شوند. در واقع یکی از اضلاع بسیار مهم و مؤثر اکوسیستم استارت‌آپی، سرمایه است که نقش عملیاتی در شکل‌گیری و موفقیت کسب‌وکارهای نوپا خواهد داشت.
بسیاری از بنیان‌گذارهای استارتاپ جهت توسعه کسب‌وکار خود نیاز به سرمایه‌های قابل توجهی دارند تا بتوانند در جهات مناسب و بدون دغدغه مالی افکار خود را پیاده کنند و بتوانند استارتاپ خود را به خوبی مدیریت کنند. در ادامه‌ی مطلب روش‌های مختلف جذب سرمایه گذار برای ایده کسب و کار را توضیح می‌دهیم.

چرا یک استارتاپ باید جذب سرمایه کند؟

بحث نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ و توسعه و تجاری‌سازی یک ایده نوآورانه، همواره یکی از الزامات اصلی موفقیت یک استارتاپ محسوب می‌شود. اهمیت این موضوع به‌قدری است که حتی می‌توان سرمایه را به‌عنوان بال‌های پرواز یک استارتاپ برای ورود به بازار و رقابت تلقی نمود. استارتاپ‌ها برای سود‌دهی و رسیدن به موفقیت چالش‌های زیادی در پیش‌روی خود خواهند داشت.

این چالش‌ها باعث می‌شوند استارتاپ‌ها به شیوه‌های مختلفی اقدام به جذب سرمایه گذار برای ایده کسب و کار خود کنند. برخی از مهم‌ترین دلایل جذب سرمایه‌گذار برای استارتاپ در ایران عبارت است از:

image image

ارتباط‌ سازی

بسیاری از سرمایه گذاران استارتاپی تجربه راه‌اندازی و توسعه یک استارتاپ را دارند و همچنین در نقش‌های مختلف با استارتاپ‌های بسیار زیادی در ارتباط بوده‌اند. همین موضوع باعث می‌شود تا سرمایه گذاران با شبکه گسترده‌ای از استارتاپ‌ها، فعالان اکوسیستم، منتورها و راهبران استارتاپی در ارتباط باشند.

image image

پایین بودن حد رشد بدون جذب سرمایه

طبق بررسی‌های انجام شده، احتمال شکست یک استارتاپ چیزی حدود ۹۰٪ است. پس طبیعی است که بنیان‌گذاران استارتاپ تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا به بالاترین حد رشد خود دست پیدا کنند. جذب سرمایه گذار برای ایده می‌تواند اهرمی برای عبور استارتاپ از دره شکست باشد.

image image

هزینه‌‌های بالای تیم سازی

استارتاپ‌ها همیشه به دنبال انتخاب با استعداد‌ترین‌ها و سخت کوشان هستند. از همین رو ایجاد یک کسب و کار استارتاپی ۱۵ نفره احتمالا چند برابر یک کسب‌وکار سنتی ۱۵ نفره هزینه نیرو انسانی خواهد داشت. روش‌های مختلفی برای تامین مالی استارتاپ وجود دارد که می‌توان با توجه به شرایط خاص استارتاپ آن را انتخاب کرد.

image image

رقابت شدید و سرنوشت‌ساز

همیشه استارتاپ‌هایی وجود دارند که منابع مالی و نیروی انسانی خبره در اختیار دارند و تلاش می‌کنند تا استارتاپ رقیب را از میدان بیرون کنند. در این شرایط از دست دادن فرصت رشد برای یک استارتاپ مساوی با شکست است. به همین علت استارتاپ‌ها باید به سرعت اقدام به جذب سرمایه برای استارتاپ خود کنند.

ایده خود را با پیشگامان درمیان بگذارید

مزایای دانش بنیان بودن

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد

2051 +
پروژه های تکمیل شده
150 +
مشتری راضی
175 +
استخدام
250 +
جایزه

انواع روش‌های جذب سرمایه گذار برای استارتاپ

یـک کسب‌وکار نوپا در همان روزهای اولیه راه‌اندازی، می‌تواند مسیری مشخص برای تأمین مالی و جذب سرمایه برای خود تعریف نماید. جذب سرمایه‌گذار برای ایده کسب و کار می‌تواند از منابع مختلفی تامین شود تا به استارتاپ‌ها کمک کند از ایده اولیه، به کسب‌وکاری واقعی تبدیل شوند. در ادامه به چند اصل مهم در آن‌ها اشاره می‎کنیم.

علاوه‌بر این موارد باید به تسهیلاتی اشاره کرد که به خدمات تجاری سازی دانش بنیان کمک خواهد کرد. این تسهیلات شامل اعطای وام‌های بلندمدت یا کوتاه‌مدت بانکی و همچنین کمک‌هزینه‌های دولتی است که گاهی کم‌بهره هستند و گاهی نیز بدون سود اعطا می‌شوند. هر شرکت که بتواند از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تاییدیه مربوط به دانش بنیان بودن موسسه را دریافت کند، به مدت 15 سال از معافیت‌های مالیاتی و همچنین تسهیلات بدون بهره برخوردار خواهد شد.

  • شتاب‌دهنده‌ها:

یکی از بهترین گزینه‌ها برای جذب سرمایه گذار، شتابدهنده‌ها هستند. آن‌ها علاوه بر ارائه سرمایه برای استارت‌آپ تازه تاسیس شده از استارت‌اپ‌هایی که در حال پیشرفت هستند نیز پشتیبانی می‌کنند. شتابدهنده‌ها مزایای دیگری نیز از جمله، ارائه خدت مشاوره‌ای و معرفی نیروهای متخصص برای تشکیل تیم های استارتاپی نیز دارند.

  • انکوباتورها (Incubators):

مرکز رشد یا انکوباتر در واقع جایی است که برای کارآفرینان و کسب و کارهای نوپایی که در مرحله ایده قرار دارند، بسیار ایده آل می‌باشد. زیرا مرکز رشد کمک می‌کند تا کسب و کار خود را پایه گذاری کنند، تیم مناسبی تشکیل دهند و حتی مشتریان اولیه خود را نیز جذب کنند. انکوباتور همچنین بر توسعه یک طرح تجاری، نام، وب‌سایت و حداقل محصول قابل عرضه (MVP) تمرکز می‌کند. علاوه بر آنچه گفتیم، مراکز رشد معمولا در بازه زمانی ۱ تا ۵ سال، حمایت‌های مستمری در حوزه منابع انسانی و مالی استارتاپ‌ها ارائه می‌کنند.

  • شراکت یا ادغام با دیگر شرکت‌ها:

یکی از بهترین گزینه‌ها برای موفقیت در جذب سرمایه گذار برای ایده این است که وارد تعامل و شراکت با سایر استارتاپ‌های موفق و فعال در حوزه خودتان شوید. با این روش می‌توانید از برند، نام تجاری و سابقه خوب آن شرکت استفاده کنید و گام‌هایی اساسی برای پیشرفت استارتاپ خود بردارید.

  • تأمین مالی جمعی یا Crowd Funding:

کراد فاندینگ، یکی از مدل های تأمین سرمایه برای کسب و کارها است که در آن از چندین منبع سرمایه استفاده می‌شود. تأمین مالی جمعی این قابلیت را دارد تا با استفاده از رسانه ها، شبکه های اجتماعی و وب سایت های متقاضی سرمایه گذاری شغلی، بستر حضور و همکاری میان کارآفرینان و سرمایه گذاران را فراهم آورده.

  • سرمایه گذاری خطرپذیر:

سرمایه‌ گذاری خطرپذیر (Venture capital) نوعی جذب سرمایه برای استارتاپ و کسب‌و‌کارهای کوچکی است که معمولا ریسک بالایی دارند. در این سرمایه‌گذاری اگر استارت آپی موفق شود، می‌تواند به سودآوری قابل‌توجهی دست یابند.

به همین دلیل هدف سرمایه گذاری خطرپذیر، دریافت بازدهی بسیار بالایی برای شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر است. سرمایه گذاری خطرپذیر یک گزینه مناسب برای استارتاپ‌هایی است که به‌دنبال دریافت بودجه‌ای کلان و سریع هستند. با توجه به آن که این نوع سرمایه‌ گذاری‌‌ها نسبتاً بزرگ هستند، استارتاپ‌ها باید آماده باشند تا پس از دریافت بودجه، سریعا رشد کنند.

  • وام:

یکی دیگر از نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ دریافت وام است. این روشی سنتی‌ برای جذب سرمایه استارتاپ است. وام گزینه‌ای مناسب برای استارت آپ هایی که مقداری درآمد دارند؛ به این دلیل که در حالی که سرمایه گذاران خطرپذیر، برای سرمایه گذاری ریسک‌های بزرگی انجام می‌دهند تا به سودآوری بیشتری دست یابند، موسسات بانکی سنتی مراقب سرمایه‌های خود هستند. همچنین دریافت وام برای کسب‌و‌کارهای کوچک به‌معنای حفظ مالکیت کامل استارتاپ ها است.

  • کمک‌های مالی:

کمک‌های مالی (Grants) سرمایه‌ای است که توسط دولت، شرکت یا نهادی غیرانتفاعی به صورت بلاعوض به یک کسب‌و‌کار داده می‌شود. این کمک هزینه‌ها معمولا ماموریت‌محور هستند؛ یعنی برای جذب سرمایه گذار برای استارتاپ در ایران به کمک این روش، اهداف یا ارزش‌های کسب‌و‌کار شما باید با سازمان‌ها هماهنگ باشد تا بتوانید برای جذب سرمایه درخواست کنید.

شرکای تجاری پیشگامان

زمان مناسب جذب سرمایه برای استارتاپ

برای شناسایی بهترین زمان جذب سرمایه، بهترین کار این است که خودتان را در جایگاه سرمایه گذار بگذارید. سرمایه گذارها با سرمایه گذاری بر ایده استارتاپ شما بر بخش زیادی از پولشان خطر می‌کنند، پس برای این کار لازم است ان‌ها ابتدا متقاعد شوند.

بسیاری از صاحبان ایده‌های ناب و جدید در مرحله اول سرمایه‌یابی دچار هیجان بالایی هستند و در نتیجه به نواقص ایده‌های خود توجه نمی‌کنند. بنابراین اینگونه وقتی وارد فاز جذب سرمایه برای استارتاپ می‌شوند در همان ورود با شکست مواجه می‌شوند زیرا با نقاط قوت و ضعف، هزینه‌ها و سودآوری نهایی ایده خود کاملا آشنایی ندارند و سرمایه‌گذار نمی‌تواند به آن‌ها اعتماد کامل داشته باشد.

در این مرحله ریسک زیادی وجود دارد و استارتاپ هنوز هیچ ارزشی ندارد. در این شرایط کاملا طبیعی است اگر سرمایه گذارها بدون شناخت بازار و آینده، ایده را برای سرمایه‌گذاری انتخاب نکنند.

اگرچه برخی از سرمایه گذارها فقط برای شهرت و ایفای نقشی در فضای استارتاپی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند، ولی بیشتر سرمایه گذارها، کسب‌وکار شما و جزئیات آن را به دقت بررسی می‌کنند. با توجه به این شرایط توصیه می‌شود که بعد از ارائه MVP (حداقل محصول پذیرفتنی)، اجرای آزمون‌های ابتدایی و جذب مشتری، جذب سرمایه گذار برای ایده کسب و کار انجام شود.

شرایط جذب سرمایه گذار

اغلب استارتاپ‌ها توسط افراد جوانی تاسیس می‌شوند که نقطه قوت آنها تسلط بر فناوری‌های نوین است که در ابتدای کار از پشتوانه مالی خاصی نیز برخوردار نیستند. با توجه به شرایط اقتصادی این روزهای کشور، عدم جذب سرمایه و اکتفا کردن به پس‌انداز خود و خانواده برای رشد استارتاپ موضوعی بسیار دور از انتظار است که فقط عده کمی از پس آن برخواهند آمد.  

اما برای انتخاب نوع سرمایه‌گذاری و نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ، نیز همیشه باید به پارامترهای مختلفی توجه کرد. برای مثال برخی از صاحبان استارتاپ تمایلی ندارند مالکیت استارتاپ خود را با دیگر سرمایه گذاران به اشتراک بگذارند. این در حالی است که شتابدهنده‌ها و بسیاری دیگر از سرمایه‌گذاران در ازای نقدینگی که در اختیار شرکت قرار می‌دهند مایلند که بر تمام بخش‌های مدیریتی شرکت نظارت داشته باشند.

سرمایه گذار در ازای پرداخت پول چه چیزی می‌خواهد؟

برای بدست آورن سرمایه اولیه، راه‌های مختلفی وجود دارد که در هر روش به گونه‌ای متفاوت، سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند سود خود را از سرمایه گذاری انجام شده بدست آورند. برای مثال در هنگام دریافت وام، صاحبان استارتاپ باید پس از مدت کوتاهی بازپرداخت اصل پول و سود آن را آغاز کنند. در مقابل، در جذب سرمایه به روش شتابدهنده، آن‌ها در مقابل سرمایه مالی که در اختیار صاحبان استارتاپ قرار می‎دهند بخشی از سهام شرکت یا درصدی از سود ماهانه را مطالبه می‌کنند.

به همین دلیل نیز شتاب‌دهنده‌ها بر تمام قسمت‌های مدیریتی شرکت تسلط دارند و تمام تلاش خود را برای سوددهی و موفقیت استارتاپی که بر روی آن سرمایه گذاری کرده‌اند، بکار می‌گیرند تا سرمایه خود را بر باد ندهند. یکی از بهترین روش‌های جذب سرمایه استارتاپ مراجعه به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است که از موقعیت مالی و تجربه بالاتری در ساخت و توسعه شرکت‌های نوپا برخوردارند.

کلام پایانی:

ظهور مجموعه‌ای از شرکت‌های مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته، نگاه‌ها را به سمت پدیده‌ای تازه، تحت عنوان کسب‌وکارهای نوپا جلب نموده است. شرکت پیشگامان با تکیه بر توان و دانش فرهیختگان و نخبگان کشور و بهره‌گیری از به روزترین تجهیزات و فناوری‌ها، پشتیبانی موثر و 24 ساعته از خدمات ارایه شده و سال‌ها تجربه در ارائه خدمات، یکی از بهترین نهاد‌ها برای جذب سرمایه گذار برای استارتاپ در ایران است. استارتاپ‌ها به دنبال رشدی سریع و بزرگ‌اند و این مسئله دقیقا همان جایی است که یک استارتاپ به جذب سرمایه نیاز پیدا می‌کند.

جدیدترین ایده تجاری سازی شده

ایده های موفق پیشگامان

مشتریان چه می گویند؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد

بیا صحبت کنیم

پروژه ای دارید، همین امروز شروع کنید

مشاوران متخصص فناوری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

مقالات

ضرورت و روش های جذب سرمایه گذار برای تولید

اگر شما تجربه راه‌اندازی یک کسب و کار یا استارتاپ را داشته باشید، می‌دانید که یکی از مهم‌ترین کارها جذب...

اقتصاد دانش بنیان چیست؟ ضرورت و فواید آن

قبلا فاصله بین صنعت و دانشگاه بسیار زیاد بود؛ تاجایی که دانشجوها نمی‌توانستند از آنچه در دانشگاه آموخته بودند در...

قانون جهش اقتصاد دانش بنیان

اقتصاد دانش بنیان باعث افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در تولید می‌شود و باعث رشد اقتصادی پایدار و افزایش سطح...

اقتصاد دانش بنیان از نگاه رهبری

در این مطلب قصد داریم تا شما را با اهمیت اقتصاد دانش بنیان از نگاه رهبری آشنا کنیم. در سال‌های...

لیست کامل کتاب های اقتصاد دانش بنیان

اقتصاد فعلی کشور ما بر پایه منابع بنا نهاده شده که بسیار کم سود و با ریسک بالا است. اما...

سرمایه گذاری چیست؟+ انواع روش‌های سرمایه گذاری

ضرب‌المثل قدیمی «پول، پول می‌آورد»، یکی از ساده‌ترین تعریف‌های سرمایه گذاری است که قاعده و قانون خاص خود را دارد....

بیایید گفتگو کنیم

مشاوره با مهندسان متخصص ما

ایمیل: info@toswp.ir
شماره تماس: 09356862531
آدرس: مشهد-توس وردپرس
با ما در تماس باشید

فرم زیر را پر کنید